Hoe werkt voetreflexologie?

Ons lichaam wordt weerspiegeld in de voeten door reflexzones en reflexpunten. Deze reflexpunten en zones corresponderen met alle organen en lichaamsdelen. De verbindingen lopen via de meridianen (energiebanen) door uw lichaam. Door op de reflexpunten en zones een lichte druk uit te oefenen, worden de organen gestimuleerd. Hierdoor ontstaat er een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen worden afgevoerd via het lymfesysteem en de meridianen, daarbij zet voetreflexologie het zelfgenezend vermogen van uw lichaam in werking, de blokkades worden opgeheven en klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

morgenlicht

BehandelstoelMorgenlicht

Tijdens de behandeling zit of ligt u geheel gekleed op een behandelstoel, alleen uw voeten en onderbenen zijn ontbloot. Vervolgens wordt er met een (geurloze) olie op de voeten gewerkt. Voetreflex is volkomen veilig en werkt zeer ontspannend.

Lichaam ruimt op

Belangrijk om te weten is dat in sommige gevallen de klachten eerst erger kunnen worden of dat oude klachten terugkomen. Toch is dit een goed teken, want dat betekent namelijk dat uw lichaam aan het ‘opruimen’ is. Na meerdere behandelingen gaat u zich steeds beter voelen.

Kwaliteitsverbetering

Voetreflexologie geneest niet, maar het kan wel de kwaliteit van uw leven verbeteren. Het vervangt géén reguliere zorg, maar is een aanvulling. Ik stel geen medische diagnose, bij twijfel of aanhoudende klachten wordt u doorverwezen naar uw huisarts.

– Wilt u weten of voetreflexologie wat voor u kan betekenen, kijk dan op de volgende pagina: Voor wie?